Om

10513526_10152297723613731_4214674055950265663_n

Story behind

Det hela började för 15 år sedan med en dvärgschnauzer, av envis modell. När min kära lilla dvärgschnauzertik Ninja fick somna in visste jag att jag inte ville vara utan hund i mitt liv, helst inte ens en dag.  Jag hade nämligen fått upp ögonen för en ytterst charmig modell med platt nos – en liten griffontik, som hette Dolly!

Hund har med åren blivit mer för mig än ett fritidsintresse. Det är för mig, en livsstil. En härlig livsstil! Mina hundar är som familjemedlemmar och de följer med mig på nästan allt jag gör  på jobbet, på restaurang, i affärer osv. Och jag följer med dem på promenader, till hundträffar, till träningsbanan med mera.
Vi engagerar oss bland annat i utställning, hundsport, trimning och nu också avel.

Att få ha en liten ”Dolly” i sitt liv är lycka – varje dag!

11061947_10152866466953731_1774223268614872159_n

Griffon

Griffon är en positiv, rolig och oproblematisk hund i liten förpackning. Med rätt ägare blir den en trogen kamrat som är med på det mesta och trivs lika bra på en härlig skogspromenad som i utställningsringen eller på agilitybanan. Inomhus är den lugn och dess storlek och anpassningsbara sätt gör att den passar lika bra att bo på i ett hus på landet som i en lägenhet i stan.

Som alla hundar behöver den förutom rastning en viss mental stimulans för att må bra. Eftersom den är påhittig och lättlärd är det egentligen bara din fantasi som sätter gränser. Griffonen har också ett stort behov av närhet och en gosig stund i soffan är ofta den mest uppskattade på hela dagen.

Mina valpar föds och spenderar sina första 8 veckor hemma hos mig. Valparna tillbringar sin första tid ihop med sin mamma i lugn och ro. Jag är hela tiden närvarande och finns där för dem. Sakta men säkert kommer valparna få lära sig att uppfatta nya saker,  som sedan kommer att förekomma i deras nya hem. Försiktigt introduceras de för nya miljöer och situationer.  Ljudet av dammsugaren, dörrklockan, känslan av att äta ur en skål av porslin, sitta i en bil etc. Innan de flyttar hemifrån kommer de ha en bra social grund att bygga vidare på.

Vill du ha en tymplig hund som du kan ha med dig nästan överallt, som är pigg och lättlärd, som har ett något säreget utseende och är dig evigt trogen – då rekommenderar jag varmt en griffon!

2016-02-07 22.04.07Avel & valpar

Jag vill fokusera på och prioritera friska & sunda, trevliga & sociala hundar, men samtidigt framhäva griffonens typiska former & färger.

När valparna flyttar hemifrån är de:
vaccinerade och registrerade i SKK

Vill ni veta mer så är ni välkomna att höra av er på telefon eller mail.

Just nu har jag inga planerade valpkullar.